İstiklal Caddesi'ndeki Patlamada Bombayı Bırakan Şahıs Yakalandı! Bakan Soylu Duyurdu

İstanbul Taksim'de, İstiklal Caddesi üzerinde insan kalabalığının bulunduğu akşam vakti, korkunç bir patlama yaşandı. Meydana gelen patlama 6 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olurken, 81 kişi de yaralandı. İncelemenin devam...

İstanbul Taksim'de, İstiklal Caddesi üzerinde insan kalabalığının bulunduğu akşam vakti, korkunç bir patlama yaşandı. Meydana gelen patlama 6 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olurken, 81 kişi de yaralandı. İncelemenin devam ettiği İstiklal Caddesi'nde hayat durdu.

Patlamanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya yönelik bir açıklamada bulundu. Bakan Soylu, "Eylemin talimatının Kobani'den geldiğini noktasında tespitlerimiz var. Bombayı bırakan şahıs yakalandı" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz gün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu İstiklal'de alçakça bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Yapılan saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda insan da yaralandı. Patlamanın ardından bölgeye birçok itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Patlamada yaralananlar sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalelerden sonra çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı. Olay yeri inceleme ekipleri de patlamanın yaşandığı bölgede çalışmalarını tamamladı.

Bakan Soylu: Karşılığını Ağır Vereceğiz!

Olay yerinde açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ifadeleri şu şekilde:

"Terörün şöyle bir yüzü var. Dağda mücadele edersiniz. Sınır ötesinde mücadele edersiniz. Şehirde mücadele edersiniz ve çok sayıda terör olayını engellersiniz. Bir tanesini kaçırırsınız. Millet olarak da vatan olarak da kaybettiğimiz canlar açısından da büyük bir bedel ödersiniz. Elbette ki coğrafyamızda büyük bir imtihanla karşı karşıya kaldığımızı biliyoruz. Kimsenin coğrafyasında Kobani yok ya da Ayn el-Arab, kimsenin coğrafyasında Münbiç yok, kimsenin coğrafyasında Kamışlı yok. Fakat bizim coğrafyamızda bunlar var. Bunlarla mücadele ediyoruz. İstiklal Caddesi bizim milletimizin nazlı bebeğidir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin ne mesaj vermek istediğini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Karşılığını daha ağır vereceğiz."

Öte yandan, Bakan Soylu ABD tarafından yayımlanan taziye mesajına da tepki göstererek, mesajı katilinin olay yerine ilk gelmesine benzetti.

Güncel Haberleri