İstiklal Saldırısını Gerçekleştiren Teröristin İfadesi Ortaya Çıktı! Bakın Neler Söyledi

Geçtiğimiz pazar günü İstiklal Caddesi'nin en yoğun olduğu saatlerde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısını yapan Ahlam Albashır'ın ifadesi ortaya çıktı. Saldırganın "talimat gelince...

Geçtiğimiz pazar günü İstiklal Caddesi'nin en yoğun olduğu saatlerde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısını yapan Ahlam Albashır'ın ifadesi ortaya çıktı. Saldırganın "talimat gelince bombayı bırakıp kaçtım" ifadesini kullandığı iddia edildi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yüreklerimizi yakan saldırıyı gerçekleştiren ve ekiplerin başarılı operasyonu sonucu kısa sürede yakalanan saldırganın ifadesi ortaya çıktı.

İstanbul'un en işlek istikametlerinden İstiklal Caddesi’nde pazar günü yaşanan terör saldırısında 6 vatandaşımız yaşamını yitirirken 81 kişi de yaralanmıştı.

Saldırıyı Nasıl Gerçekleştirdiğini Açıkladı

Bombalı saldırıyı düzenleyen Suriye kökenli olduğu öğrenilen Ahlam Albashir'in saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğine dair yeni ayrıntılar belli oldu.

Taksim Meydanı'nda yürüyen ve İstiklal'e giriş yapan Ahlam Albashır, saat 15.30'da İstiklal Caddesi'nde patlamanın meydana geldiği banka oturdu. Saldırgan, oturduğu bankta 40 dakika boyunca vakit geçirdi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah'ın haberine göre, Ahlam Albashır ile birlikte hareket eden bir örgüt üyesi, Albashir'ın bankta otururken fotoğraflarını çekti ve hemen Albashır ile firari Bilal Hassan'ın İstanbul'a gelişini sağlayan ve Ayn El Arab'tan saldırının talimatını veren "Hacı" kod adlı kişiye gönderdi.

Talimat 'Hacı' Kod İsimli Teröristten Geldi

Hain terörist talimatı bekledi. Fotoğrafları inceleyen "Hacı" kod isimli terör örgütü PKK'nin sözde sorumlusu talimatı verince saldırgan bombayı banka bıraktı ve olay yerinden kaçtı.

Ahlam Albashır'ın resmi ifadesinin bugün alınması bekleniyor. Öte yandan, saldırganın yakalamasının ardından  alınan ilk ifadesinde yaşananları anlattığı ve "Talimat gelince bombayı bırakıp kaçtım" şeklinde konuştuğu iddia edildi.

Güncel Haberleri