İtalya'dan Türkiye'ye İlişkin Korkunç Açıklama: 3 Metre Hareket Etti

Türkiye’de peş peşe yaşanan şiddetli depremler bölgede endişe ve korkuya sebep olurken İtalya’dan da dikkat çekici açıklamalar yapıldı.Depremden sonra İtalya’nın güneyinde “sahillere yaklaşmayın” uyarısında bulunulurken...

Türkiye’de peş peşe yaşanan şiddetli depremler bölgede endişe ve korkuya sebep olurken İtalya’dan da dikkat çekici açıklamalar yapıldı.

Depremden sonra İtalya’nın güneyinde “sahillere yaklaşmayın” uyarısında bulunulurken tsunami uyarısı da yapılmıştı. Bir süre sonra İtalyan makamlar tsunami uyarısını kaldırsa da İtalya’da deprem konusunda sayılı isimlerden olan İtalyan Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü’nün (INGV) başkanı Carlo Doglioni İtalyan medyasına açıklamalar yaptı.

Hareketliliğin Yüksek Olduğu Bölge

Bilim insanı, “Bu bölge sismik hareketliliğin çok yüksek olduğu bir bölge. Türkiye 150 kilometrelik fay hattında birkaç saniyede 3 metre hareket etti” dedi.

Doglioni, “Bu gece Arap fay hattı, Anadolu fay hattından kuzeydoğu-güneybatı ekseninde 3 metre hareket etti gibi gözüküyor” dedi. Hareketliliğin 3 metreden de fazla olabileceğini dile getiren Doglioni, “Bu çok büyük bir hareket” dedi. Doglioni, “Burası oldukça hareketli bir alan ve Akdeniz’deki en tehlikeli bölgelerden biri. Geçen yüzyıllarda buralarda çok şiddetli depremler meydana geldi” yorumunu yaparken, “Türkiye, Arap levhası üzerine gitti gibi gözüküyor” ifadelerine yer verdi.

Güncel Haberleri