Kalker Ocağının Kapasite Artışı Davası Görüldü

Vaysal köyündeki kalker ocağının kapasite artışı davasıEdirne Lalapaşa'ya bağlı Vaysal köyü yakınında kalker ocağında faaliyet gösteren şirketin kapasite artışına ilişkin Vaysal Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin açtığı...

Vaysal köyündeki kalker ocağının kapasite artışı davası

Edirne Lalapaşa'ya bağlı Vaysal köyü yakınında kalker ocağında faaliyet gösteren şirketin kapasite artışına ilişkin Vaysal Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin açtığı davanın karar duruşması görüldü.

Edirne İdare Mahkemesinde görülen duruşmaya Kooperatif Başkanı İbrahim Karapoyraz, Avukat Bülent Kaçar, köy sakinleri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı avukatı ve mühendisi katılım gösterdi.

Tarafları dinleyen mahkeme başkanı, kararın bir süre sonra bildirileceğini duyurdu.

Kaçar, adliye önünde basın mensuplarına, kalker ocağı kapasite artışı ve kırma, eleme tesisinin kapasite artışı davasında uzmanların keşif yaptığını dile getirdi.

Duruşmada keşif raporlarına göre Edirne Valiliğinin "ÇED olumlu" kararının bilime, doğaya ve hukuka aykırı olduğu savunduklarını belirten Kaçar, Vaysal köylülerinin konuyla ilgili açtığı iki davanın da takipçisi olacağını söyledi.

Karapoyraz da kalker ocağının doğaya, çiftçilik ve hayvancılık faaliyetlerine zarar verdiğini ifade ederek, mahkemenin kararını beklediklerini belirtti.

Vaysal köyü sakinlerine destek olmak amacıyla dernek ve sivil toplum kuruluşu üyeleri ile bazı siyasi parti temsilcileri de adliye önünde hazır bulundu.

Güncel Haberleri