Kar Beklenen İller Açıklandı! 13 Şubat 2023 Meteoroloji Kar Yağışı Uyarısı

Kış mevsiminin etkisini göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte, kar yağışının ne zaman etkisini göstereceği pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Şubat ayının ilk günlerinde ülke genelinde kar yağışı görülürken,...

Kış mevsiminin etkisini göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte, kar yağışının ne zaman etkisini göstereceği pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Şubat ayının ilk günlerinde ülke genelinde kar yağışı görülürken, güncel hava tahminleri de yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı beklenen iller ile ilgili uyarılarda bulunuyor.

Ne Zaman Kar Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, 13 Şubat'ta, Rize’nin doğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamada ''Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece (Pazar) saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’de görülecek kar yağışlarının, yarın (Pazartesi) gece saatlerine kadar Rize’nin doğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm) ve yer yer yoğun olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' ifadeleri yer aldı.

Muhtemel Risklere Dikkat!

13 Şubat tarihinde etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek buzlanma, don olayı, çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Güncel Haberleri