Kar Kapıya Dayandı! Meteoroloji Kar Yağışı İçin Uyarıda Bulundu

Kış mevsiminin etkisi göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte, kar yağışı ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün duyurular pek çok kişi tarafından yakından takip edilmeye başlandı. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel...

Kış mevsiminin etkisi göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte, kar yağışı ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün duyurular pek çok kişi tarafından yakından takip edilmeye başlandı. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı beklenen bölgelere ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Kar Nereye Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Doğu Karadeniz'in doğusunda kar yağışı bekleniyor. 19 Şubat tarihinde etkili olacağı düşünülen yağış ile ilgili yapılan açıklamada ''Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'in doğusunda kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların, yarın (Pazar) sabah ilk saatlerden itibaren Rize'nin doğusu, Artvin çevreleri ile Ardahan'ın kuzeyinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı olarak görüleceği tahmin edildiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağış ve çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' ifadeleri yer aldı.

Muhtemel Risklere Dikkat

Bugün etkili olacağı düşünülen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek buzlanma, don olayı, çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Güncel Haberleri