Kar Nihayet Geliyor! Pazar ve Pazartesi Günü Kar Beklenen İller Belli Oldu

Şubat ayı itibariyle, yurdun pek çok şehrinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Bu sene kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle kar yağışının n e zaman etkili olacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, günlük...

Şubat ayı itibariyle, yurdun pek çok şehrinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Bu sene kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle kar yağışının n e zaman etkili olacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, günlük planlama yapmak isteyen kişiler Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamalarını yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, Meteoroloji güncel tahminlerine dair kamuoyuna bilgi vermeye devam ediyor.

Kar Ne Zaman Yağacak?

Meteoroloji'nin açıklamasına göre, 5-6 Şubat tarihleri arasında Ege'nin iç kesimlerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. 5 Şubat saat 06.00 itibariyle başlayacağı düşülen kar yağışının, 6 Şubat saat 19.00'a kadar etkili olması bekleniyor.

Kar Yağacak İller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege'nin iç kesimlerinde beklenen kuvvetli kar yağışı ile ilgili uyarıda bulundu. Söz konusu uyarıda ''Yapılan son değerlendirmelere göre; 05.02.2023 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren İzmir’in iç ve yükse kesimleri, Manisa’nın yüksekleri ile öğle saatlerinden sonra Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Denizli çevrelerinde kuvvetli kar yağışı (5-20 cm) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadeleri yer aldı.

Muhtemel Risklere Dikkat

Ege'nin iç kesimlerinde pazar ve pazartesi günü etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksama, don ve buzlanma olayına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Güneydoğu'da Kar Bekleniyor

Ege'nin iç kesimlerinin yanı sıra, Güneydoğu'da da kuvvetli kar yağışı bekleniyor. 4-5 Şubat tarihleri arasında etkili olması beklenen yağışa ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında ''Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam (Cuma) saatlerinden sonra bölgenin batısından itibaren beklenen yağışların, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin ve Batman çevreleri ile Diyarbakır’ın güneyinde kuvvetli (5-20 cm), Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar, Hatay ve Kilis’in yükseklerinde (700m üzeri) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile kar yağışı olan yerlerde yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yağışların, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde bölgenin batısında, gece saatlerinde doğusunda etkisini kaybetmesi bekleniyor.'' denildi.

Güncel Haberleri