Kar Yağarken Depreme Yakalanan Köyde 130 Evden 20'si Kaldı

Pazarcık ilçesine bağlı en zirvedeki köy Büyüknacar'da, Kahramanmaraş'ta yaşanan ikinci depremden sonra eski halinden eser kalmadı. Yaklaşık bin 200 nüfuslu, bin 600 rakımlı, bir dağ köyü olan Büyüknacar'de 168 kişi hayatını...

Pazarcık ilçesine bağlı en zirvedeki köy Büyüknacar'da, Kahramanmaraş'ta yaşanan ikinci depremden sonra eski halinden eser kalmadı. Yaklaşık bin 200 nüfuslu, bin 600 rakımlı, bir dağ köyü olan Büyüknacar'de 168 kişi hayatını kaybetti.

Köylüler depremde yaşadıklarını anlatırken, köyün çevresindeki Sakı Baba Dağı'nın sanki üzerlerine geldiğini ifade etti. 130 haneden 20'sinin ayakta kaldığı, kar altındaki Büyüknacar köyü havadan görüntülendi.

'Karın Etkisi Çok Fazlaydı'

Sakı Baba Dağı'nın deprem gecesi kaydığını ifade eden İsmail Karabudak, "Bir gürültü bir şey, sanki dağ üzerimize geliyordu. Evlerin hepsi uçuyordu. O esnada sesler gelmeye başladı. Karın etkisi çok fazlaydı, enkazda kalanlara müdahale yapamadık. 6 kişiyi kurtardım, 5 cenaze çıkarttım. Devletimizin imkanları ile 2 kişiyi çıkardılar. Diğerlerini vatandaşlar çıkardı" dedi.

Deprem sabahı kar ve tipi olduğunun altını çizen Cevdet Şahin, "Millet panik içinde kaldı. Kimi göçük altında bağırıyordu diğer yandan kar yağıyordu. Tipi vardı çok zordu. Kendi imkanlarımız ile çıkarabildiğimiz kadar çıkardık. Köyde yaklaşık 130 hane var, ancak 20 ev ayakta kalabildi. Hayat böyle devam edecek" şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri