Karar Alındı! TL Mevduata Göre Stopaj Desteği Uzatıldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilen toplantılardan sonra Ocak ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücretle ilgili karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Yayınlanan karara göre 2023 Ocak ayından itibaren...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilen toplantılardan sonra Ocak ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücretle ilgili karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Yayınlanan karara göre 2023 Ocak ayından itibaren asgari ücret 8506 TL olarak belirlendi. Asgari ücret kararının ardından bir diğer karar ise TL mevduata sağlanan stopaj desteği. Bankada parası olan kişilerin para miktarına göre verilen stopaj desteğindeki süre Haziran 2023’e kadar uzatıldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2023 yılı zam kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı. Alınan karara göre işverenlere sağlanan asgari ücret desteği Haziran ayına kadar 250 TL olarak uygulanacak.

TL Mevduata Göre Stopaj Desteği Uzatıldı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan bir karara göre TL mevduata sağlanan stopaj desteğindeki son gün 31 Aralık olarak belirlenmişti. Alınan karara göre TL Mevduata göre Stopaj desteği 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatıldı. Kararın 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunun geçici 67. Maddesinde bulunan tevkifat oranları hakkında ekli kararın yürürlüğe konulmasına, 193 sayılı mezkur maddesi gereğinde alındığı belirtili. Alınan karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş oldu.

Güncel Haberleri