Kasım Ayı Enflasyon Oranları ve Ne Zaman Açıklanacak Merak Ediliyor!

Yeni yıla kısa bir süre kala, maaş zamları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Bu kapsamda, maaşlarda gerçekleşecek artış için kritik öneme sahip enflasyon oranları da pek çok çok kişi tarafından yakından takip ediliyor....

Yeni yıla kısa bir süre kala, maaş zamları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Bu kapsamda, maaşlarda gerçekleşecek artış için kritik öneme sahip enflasyon oranları da pek çok çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Memurların ve emeklilerin maaşlarında gerçekleşecek artış için kasım ve aralık ayı enflasyon verileri beklenirken, kasım ayı oranlarının ne zaman açıklanacağı da merak ediliyor.

Kasım Enflasyonu Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon oranları her ay düzenli olarak açıklıyor. Aylık enflasyon oranları, bir sonraki ayın 3’ünde açıklanıyor. Bu kapsamda, 3 Aralık hafta sonuna denk geldiği için kasım ayı enflasyon oranları 5 Aralık Pazartesi günü Saat 10.00’da açıklanacak.

Maaş Zamları İçin Önemi Büyük

Temmuz-ekim dönemi enflasyon oranları netlik kazanırken, kasım ve aralık ayı verileri de büyük bir merakla takip ediliyor. Bu kapsamda, maaş zamları için de büyük öneme sahip olan kasım ayı enflasyon verisi 5 Aralık’ta, aralık ayı enflasyon rakamları ise 3 Ocak’ta açıklanacak.

Güncel Haberleri