Kenan Işık Son Haliyle Herkesi Çok Üzdü! Büyük Usta Sana Neler Oldu

8 yıl önce saunada fenalaştıktan sonra dengesini kaybedip düşen ve başını çarpan bu olay sonucu da komaya giren Kenen Işık kimdir? Dört saat süren ameliyata rağmen eski sağlığına kavuşamayan Işık’ın hayatı oldukça...

8 yıl önce saunada fenalaştıktan sonra dengesini kaybedip düşen ve başını çarpan bu olay sonucu da komaya giren Kenen Işık kimdir? Dört saat süren ameliyata rağmen eski sağlığına kavuşamayan Işık’ın hayatı oldukça merak ediliyor. Başarılı oyuncu ve sunucu Kenan Işık’ın sağlık durumu, hayatı gibi merak edilen her şey haberimizin devamında yer alıyor.

Kenan Işık Biyografi

1 Ekim 1947 yılında Malatya ilinin Yeşilyurt ilçesinde doğan oyuncu, sunucu ve gazeteci Yusuf Kenan Işık; özellikle uzun bir dönem sunmuş olduğu Kim Milyoner Olmak İster adlı televizyon programı ile tanınmaktadır. Devlet Demiryolları’nda çalışan bir memur çocuğu olarak dünyaya gelen Işık, orta öğretimine devam ederken Malatya Halkevi’nde amatör olarak tiyatro oynamaya başlamıştır. Lise eğitimi için Ankara’ya gelen Kenan Işık burada Ulaş Bardakçı ile sınıf arkadaşı olmuştur. Lise döneminde Meydan Sahnesi’ne de girmeyi başaran Kenan Işık üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlamıştır.

Üniversite eğitiminin ardından 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olmuştur. Ayrıca Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği olarak da çalışmıştır. Çok sayıda tiyatro oyunu da yazan Kenan Işık, bir dönem hemen hemen herkes tarafından izlenip sevilen başrolü Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı Dadı dizisinde rol almıştır.

Kenan Işık eşi Beril Işık ile 1981 yılında evlenmiş ve bu evliliklerinden Mehmet Işık ve Ahmet Işık adında iki çocukları dünyaya gelmiştir.

2005 yılında Erdoğan Aktaş ile tanışmasının ardından 4 Nisan itibariyle Star Haber’i sunmaya başlamış 12 Haziran 2005 tarihinde ise haberleri sunmayı bırakmıştır. Haber sunmayı bırakan Kenan Işık Kim 500 Bin İster yarışmasını sunmaya başlamış ve 21 Mart 2014 tarihinde saunaya girdikten sonra fenalaşıp kafasını çarptıktan sonra komaya girmiştir. Bir süre komada kalan oyuncu, daha sonra komadan çıkmıştır. Ardından hastaneden taburcu olarak tedavisine evde devam edilmektedir. Kenan Işık’ın sağlık durumu ile ilgili eşinin yaptığı son açıklamalara göre; Işık konuşamıyor fakat seslere teki veriyor. Yemesi de iyi olan Kenan Işık günden güne iyiye gidiyor.

Kenan Işık Rol Aldığı Yapımlar

Pek çok dizi, sinema filmi ve tiyatro oyununda rol alan Kenan Işık’ın yer aldığı yapımlardan bazıları şunlardır:

  • 2001- Dadı (TV Dizisi)
  • 2004- Sayın Bakanım (TV Dizisi)
  • 2005- Belalı Baldız (TV Dizi)
  • 2002- Yeşil Işık ( Sinema Filmi)
  • 2001- Kolsuz Bebek (Sinema Filmi)
  • 2012- Aşk Hastası (Tiyatro Oyunu)
  • 1994- Olmayan Kadın (Tiyatro Oyunu)
  • 1985- Öyle Bir Sevgi Ki (Tiyatro Oyunu)

Güncel Haberleri