Kılıçdaroğlu'nun Bu Hareketi Çok Konuşulacak: İBB Başkanı'nın Eli Havada Kaldı

Çok sayıda ekonomistin de katıldığı organizasyonda Kılıçdaroğlu, kürsüden inerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun elini sıkmadı. Ancak İmamoğlu'nun elini sıkmayan tek kişi Kılıçdaroğlu da değildi.Son günlerde Kaftancıoğlu...

Çok sayıda ekonomistin de katıldığı organizasyonda Kılıçdaroğlu, kürsüden inerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun elini sıkmadı. Ancak İmamoğlu'nun elini sıkmayan tek kişi Kılıçdaroğlu da değildi.

Son günlerde Kaftancıoğlu ile aralarında sorun yaşadığı iddia edilen İmamoğlu'nun elinin sıkılmaması kameralara yansırken, sosyal medyadan sert tepkiler geldi.

'İkinci Yüzyıla Çağrı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ve İngiltere ziyaretlerinin ardından 3 Aralık'ta Türkiye'nin ikinci yüzyılı için bir 'vizyon programı' açıklayacağını duyurmuştu. Bir süredir de gündemde olan 'İkinci Yüzyıla Çağrı', dün İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

Kaftancıoğlu ve Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nun Elini Sıkmadı 

Vizyon programına katılan CHP İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu ile tokalaşmadı. Hatta öyle ki iddiala göre Kaftancıoğlu, daha önce İmamoğlu'na karşı 'müteahhit kafalı, aptal, şizofren' sözlerini söylediği için ikilinin arası açıldı.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da yine kürsüden inerken İBB Başkanı'nın elini sıkmadı. O sırada kameralara yansıyan görüntülerde İmamoğlu'nun elini uzattığı da görüldü.

İmamoğlu Kaftancıoğlu'nun Söylediğini Düşünmüyor

Kaftancıoğlu'nun kendisine 'müteahhit kafalı, aptal, şizofren' gibi hakaretleri edip etmediği sorusu sorulan İmamoğlu ise Kaftancıoğlu'nun kibar biri olduğunu ve bu sözleri kullanacağını düşünmediğini söyledi.

Kaftancıoğlu ise tokalaşmama iddiasına yönelik şu yanıtı verdi:

Allah aşkına, tokalaşmamak ne demek! Benim tarafımdan öyle bir şey asla olmaz. Genel başkanın konuşması bitince 'Çıkalım' diye düşüncemi söyledim. Selvi hanım sendeledi. Benim aklım Selvi hanımdaydı. Altan Öymen'e bir şeyler söyledim. Ardından Ekrem başkan ve Haydar Akar'la selamlaştık. Engin Altay'la da tokalaşmadım. Sırada Engin Özkoç vardı. Özkoç, Genel Başkanla ve benimle tokalaşınca sonrakilerle tokalaşarak devam ettik.

Sosyal Medya Tepkili 

Öte yandan sosyal medya üzerinden çok sayıda insan Kılıçdaroğlu'nun İBB Başkanı'nın elini sıkmamasını eleştirdi. Hatta öyle ki bazı kullanıcılar bunun '16 milyon İstanbullunun elini sıkmamak' olduğunu söyledi.

Güncel Haberleri