Kimlikleri Hazırlayın! O Ülkeye Artık Pasaportsuz Girilebilecek

Son zamanlarda vizesiz, pasaportsuz kimlikle seyahat edilen ülke sayısında artış yaşandı. Ülkeler ile varılan anlaşma sonucu kimlik ile ülkelere seyahat etmek, ülkeler arası turizmi de olumlu etkiliyor.Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği,...

Son zamanlarda vizesiz, pasaportsuz kimlikle seyahat edilen ülke sayısında artış yaşandı. Ülkeler ile varılan anlaşma sonucu kimlik ile ülkelere seyahat etmek, ülkeler arası turizmi de olumlu etkiliyor.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği, Türkiye ile Bosna Hersek arasında kimlik ile seyahat uygulamasına ilişkin anlaşmanın imzalanması için teknik hazırlıkların sürdüğünü ve mevcut durumda ülkemizden gidişlerde pasaport uygulamasının devam ettiğini duyurdu.

Ülkemiz ile Bosna arasında kimlikle seyahat uygulamasına dair anlaşmanın imzalanması için teknik hazırlıkların sürdüğü ifade edildi.

Türkiye ile Bosna Hersek arasında kimlikle seyahat uygulamasına yönelik anlaşma masada, anlaşma için teknik hazırlıkların sürdüğü, şu anda ise ülkeye girişlerde pasaport uygulamasına devam edildiği belirtildi.

Anlaşma İçin Mutabakat Sağlandı

Anlaşmaya ilişkin açıklama Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada, ülkemiz ile Bosna Hersek arasında kimlikle seyahat uygulamasının başlatılması için bir anlaşmaya varılması konusunda mutabakat sağlandığı ifade edildi.

Bu konusu anlaşmanın imzalanması ve ardından yürürlüğe girmesi için gereken teknik hazırlıkların Bosna Hersek iş birliğinde devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, anlaşmanın yürürlüğe girer girmez Türk vatandaşlarla paylaşılacağına vurgu yapıldı.

Açıklamada, kimlikle seyahat uygulamasının hazırlık aşamasında olduğu anımsatılarak, halihazırda Bosna Hersek'e girişlerde pasaport uygulamasının sürdüğü bildirildi.

Türkiye'den Pasaportsuz Gidilen Ülkeler

Öte yandan son yıllarda tatil masrafını en aza indirmek isteyen ve farklı yerler görmek isteyen tatil severlerin en çok araştırdığı konuların başında Türkiye'den pasaportsuz gidilen ülkeler geliyor.

2022 yılı itibari ile pasaportsuz gidilen ülkeler Azerbaycan, Gürcistan, KKTC, Moldova ve Ukrayna.

Güncel Haberleri