Kiracılar İçin Önemli Gelişme! Artık e-Devlet Sistemi Üzerinden Yapılabilecek

On milyonlarca kişinin aktif olarak kullandığı e-Devlet sistemi, devlet dairelerinde uzun zaman alacak işlemlerin kısa sürede yapılmasına olanak sağlıyor. Bu kapsamda, her geçen gün yeni hizmetler ile vatandaşlara kolaylık sağlayan...

On milyonlarca kişinin aktif olarak kullandığı e-Devlet sistemi, devlet dairelerinde uzun zaman alacak işlemlerin kısa sürede yapılmasına olanak sağlıyor. Bu kapsamda, her geçen gün yeni hizmetler ile vatandaşlara kolaylık sağlayan e-Devlet siteminde, artık kira sözleşmesi de yapılabilecek.

e-Devlet'te Kira Sözleşmesi Yapılabilecek

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele için çalışmalar yapan hükümet, kira sözleşmeleri ile ilgili yeni bir adım attı. Söz konusu düzenleme ile birlikte, kira sözleşmeleri e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilecek. Bu sayede, kira gelirlerini beyan etmeyen ev sahipleri nedeniyle oluşan kayıp-kaçak durumunun önüne geçilecek.

2024 Yılında Başlayacak

Kira sözleşmesinin e-Devlet üzerinden yapılmasına imkan sağlayacak yeni hizmet, 2024 yılından itibaren e-Devlet'te yer alacak. Yeni hizmet ile birlikte, fahiş kira zamlarının ve kira gelirini beyan etmeyen ev sahiplerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

e-Devlet'e Yeni Hizmetler Eklenmeye Devam Ediyor

e-Devlet sistemde, farklı kurumların pek çok hizmeti yer alıyor. Önümüzdeki süreçte, vatandaşların talepleri ve güncel ihtiyaçlar doğrultusunda sisteme yeni özellikler eklenebilir.

Güncel Haberleri