Kış Bitti Diyenler Çok Yanılacak! Yağışlar Kapıya Dayandı

Kış mevsiminin etkisini göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte , günlük veya haftalık planlama yapmak isteyen kişiler Meteoroloji'nin hava tahminlerini yakından takip etmeye başladılar. Bu kapsamda, yağışların ne zaman...

Kış mevsiminin etkisini göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte , günlük veya haftalık planlama yapmak isteyen kişiler Meteoroloji'nin hava tahminlerini yakından takip etmeye başladılar. Bu kapsamda, yağışların ne zaman etkili olacağı ve hangi illerde görüleceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de güncel hava tahminleri ile ilgili kamuoyuna bilgi veriyor.

Yağışlar Geri Dönüyor

Meteoroloji Genel Müdürülüğü'nün haftalık hava tahmini raporuna göre, 3 Mart Cuma günü ile 6 Mart Pazartesi gibi arasında pek çok şehirde kar, karla karışık yağmur ve yağmur bekleniyor. Söz konusu yapışların, hafta boyunca kimi illerde etkisini göstereceği düşünülüyor. Hava tahminlerinin detaylarına ilişkin bilgiler Meteoroloji'nin resmi internet sitesinde yer alıyor. Hava durumu ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmak isteyen kişiler, siteyi ziyaret edebilirler.

Çığ Tehlikesine Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Konuya ilişkin yayınlanan duyuruda ''Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadeleri yer aldı.

Güncel Haberleri