Kış Gününde Yaz Havası Yaşıyoruz! Meteoroloji Uyardı Felaket Kapıda

Sıcak hava dalgası, hafta sonunda da etkisini en iyi şekilde gösterdi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bazısı için iyi bazısı için kötü olsa da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son...

Sıcak hava dalgası, hafta sonunda da etkisini en iyi şekilde gösterdi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bazısı için iyi bazısı için kötü olsa da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika uyarısı geldi. Sıcak havaya aldanılmaması gerektiği ve felaketin kapıda olduğuna değinildi.

Bildiğiniz gibi sıcak hava dalgası son bir haftadır etkisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Özellikle İstanbul’da tıpkı sonbaharmış gibi hava yaşanırken vatandaşlar arama motorları üzerinden İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Şeklinde araştırma yapmaya başladı. Konuyla ilgili Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten tarafından açıklama yapıldı.

Meteoroloji’den Son Dakika Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara güncel hava durumu uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda meteoroloji tahminlerine göre yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olduğu Balıkesir’in batı kıyıları, Isparta’nın güneyi, Muğla ve Antalya çevreleri ile gece saatlerinde Marmara’nın doğusunun da az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Daha önce İstanbul’da ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten tarafından rüzgar uyarısı yapıldı. Ökten tarafından yapılan uyarıda:

"Ülkemizin batısında güneyli rüzgârlar 2 gün etkili olacak. Migrene karşı dikkatli olunmalı. Bol nane ve lavanta tavsiye ederim. Perşembe gününden itibaren ise kuvvetli kuzeyli rüzgarlar başlayacak. 2 gün dişimizi sıkacağız.

Güneyli rüzgarlar ve özellikle de Lodos Migrene sebep oluyor. Bunun sebebi içlerinde barındırdıkları çöl tozları ve hava basıncında neden olduğu hızlı değişimlerdir. Hormonlarda degişim meydana getirdiğinden dolayı kadınlarda daha çok görülür." denildi

Güncel Haberleri