Kış Saati Uygulaması Başlıyor! Saatler Geri İleri Alınacak Mı?

Kış saati uygulaması kapsamında, 30 Ekim 2022 Pazar günü itibariyle dünyadaki pek çok bölgede saatler geri alınacak. Ülkemizde saatlerin geriye alınıp alınmayacağı ise merak ediliyor. 2016 yılında itibaren, Türkiye'de kalıcı...

Kış saati uygulaması kapsamında, 30 Ekim 2022 Pazar günü itibariyle dünyadaki pek çok bölgede saatler geri alınacak. Ülkemizde saatlerin geriye alınıp alınmayacağı ise merak ediliyor. 2016 yılında itibaren, Türkiye'de kalıcı yaz saati uygulamasına geçilmişti.

Saatler Geri Alınacak Mı?

Dünyanın birçok ülkesinde kış saati uygulamasına geçilecek olması nedeniyle, ülkemizde de kış saatine geçilip geçilmeyeceği merak ediliyor. Türkiye'de kış saati uygulamasına geçilmeyecek ve saatler geri alınmayacak. 7 Eylül 2016'da başlayan kalıcı yaz saati uygulaması, bu yıl da devam edecek.

Saatler Neden Geriye Alınıyor?

Kış mevsiminde saatlerin neden geriye alındığı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Söz konusu uygulama, ilk olarak Birinci Dünya Savaşı döneminde denenmeye başlandı. Gün ışığından daha fazla yararlanmak için gerçekleştirilen uygulama, uzunca bir süredir dünya genelinde devam ediyor.

Güncel Haberleri