Kış Şimdi Başlıyor! Meteoroloji Kar Yağışı Beklenen İlleri Açıkladı

Kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle, kar yağışının ne zaman etkili olacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı beklenen iller ile ilgili bilgilendirme bulundu. Bu kapsamda,...

Kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle, kar yağışının ne zaman etkili olacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı beklenen iller ile ilgili bilgilendirme bulundu. Bu kapsamda, günlük planlama yapmak isteyen kişiler Meteoroloji'nin güncel duyurularını yakından takip ediyorlar.

Ne Zaman Kar Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Adıyaman ve Gaziantep illeri ile Hatay’ın 1000 m üzeri yüksek kesimlerinde kuvvetli kuvvetli kar yağışı bekleniyor. 1 Şubat ile 2 Şubat arasında etkili olacağı düşünülen yağış ile ilgili yapılan açıklamada ''Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimleri başta olmak üzere Adıyaman ve Gaziantep illeri ile Hatay’ın 1000 m üzeri yüksek kesimlerinde kuvvetli (5-20 cm), Adıyaman’ın kuzey ilçelerinde yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı beklendiğinden ulaşımda, aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadeleri yer aldı.

Muhtemel Risklere Dikkat!

Bugün ve yarın etkili olması beklenen kar yağışı sebebiyle oluşabilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi risklere karşı dikkatli olunması tavsiye edildi.

Güncel Haberleri