Kocaeli Kartepe Beyaza Büründü, Vatandaşlar Kar Topu Oynamaya Gitti

Kocaeli'de Samanlı Dağları'nın zirvesinde yer alan Kartepe, kar yağışının ardından beyaza büründü.Sabah saatlerinde bölgede etkili olan kar yağışı gün içinde şiddetini artırdı. Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasına...

Kocaeli'de Samanlı Dağları'nın zirvesinde yer alan Kartepe, kar yağışının ardından beyaza büründü.

Sabah saatlerinde bölgede etkili olan kar yağışı gün içinde şiddetini artırdı. Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasına sahip Kartepe kayak merkezindeki kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar ise Kuzuyayla Tabiat Parkı ve Sisli Vadi bölgelerine akın ederek kar topu oynadı.

Sisli Vadi'deki işletmelerden birinin müdür olan Birden Taşkent, sezonu dört gözle beklediklerini söyledi. Ayrıca, Kartepe'ye adını veren kar yağışının dağ yolu üzerindeki tesisler için büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Karı seven misafirler için nihayet yağışlı havaların geldiğini aktaran Taşkent, 'Yeni yıla karla gireceğiz diye düşünüyoruz. Şu an 15 santimetrelik kar var. Birkaç gün içinde daha da yoğunlaşması bekleniyor. Umarız bu sezon böyle devam eder, biz de en iyi şekilde halkımıza hizmet ederiz' dedi.

İstanbul'a En Yakın Kış Turizm Merkezi 

Kartepe'nin İstanbul'a en yakın kış turizm merkezi olduğunu söyleyen Taşkent, D-100 kara yolu ve Anadolu Otoyol'una, Kuzey Marmara Otoyolu'nun da eklenmesiyle ulaşımın son derece kolay olduğunu belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin dağ yolunu açık tutmaya devam ettiklerini söyleyen Taşkent, jandarmanın kar lastiği olmayan araçların geçmesine izin vermediğini söyleyerek, ziyaretçilere kar lastiğinin önemini hatırlattı.

Güncel Haberleri