Kocaeli'ndeki Servis Kazasıyla İlgili 7 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi

Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu servis sürücüsü Mehmet Ö, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Mağdurlar ve yakınları ile taraf avukatları, duruşma salonunda hazır...

Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu servis sürücüsü Mehmet Ö, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Mağdurlar ve yakınları ile taraf avukatları, duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada, Adli Tıp Kurumu 5. İhtisas Kurulu'ndan gelen rapor okundu.

Raporda, sürücünün kanında saptanan uyarıcı madde etkisi altında emniyetli şekilde araç sevk ve idare edemeyeceği kaydedildi.

Söz verilen katılanlar ile avukatları, önceki beyanlarını tekrar ederek, kaza yerinde keşif yapılarak kusur raporunun alınmasını talep etti.

Avukatı Gülgün Gül, araçtaki fren arızalarının 17 kez yapılan TÜVTÜRK tespitlerinde ortaya çıktığını, buna rağmen aracın arızalarının giderilmediğini savunarak, kazanın meydana gelmesine sebep verenler arasında araç sahibi, araç işleteni, denetim sorumluluğunu yerine getirmeyen okul idaresinin de olduğunu iddia etti.

Güncel Haberleri