Korkutan Deprem! O İl Yine Beşik Gibi Sallandı

Son dönemde meydana gelen deprem sayısı bir hayli arttı. AFAD ya da Kandilli Rasathanesi’nden yapılacak deprem duyurusu vatandaşlar tarafından korkuyla beklenir oldu. Uzmanlar da büyük depremlerin yaşanabileceği uyarısında bulunurken...

Son dönemde meydana gelen deprem sayısı bir hayli arttı. AFAD ya da Kandilli Rasathanesi’nden yapılacak deprem duyurusu vatandaşlar tarafından korkuyla beklenir oldu. Uzmanlar da büyük depremlerin yaşanabileceği uyarısında bulunurken tedbir ve önlemlerin alınması gerektiğinin her fırsatta altını çiziyorlar.

23 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen AFAD'ın 5.9, Kandilli Rasathanesi'nin 6 büyüklüğünde açıkladığı deprem büyük bir korkuya sebep olmuştu. Daha sonra Düzce'de çok sayıda deprem meydana gelmişti.

Yeni Bir Deprem Meydana Geldi

Düzce'de artçı depremler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan bildiriye göre; Paşakonağı ilçesinde meydana gelen deprem saat 13.03'te yaşandı. AFAD, meydana gelen depremin büyüklüğünü 3.7 olarak duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise yaşanan depremin büyüklüğünü 3.6 olarak açıkladı.

Düzce Gölyaka'da 23 Kasım'da yaşanan 5.9 büyüklüğündeki deprem, İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, Zonguldak, Bartın ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Depremden sonra Düzce'de artçılar sürüyor.

Öte yandan, AFAD, meydana gelen depremin 7.05 kilometre derinlikte yaşandığını belirlerken Kandilli ise derinliği 9.8 olarak duyurdu.

Güncel Haberleri