Korkutan Deprem! O İl Yine Beşik Gibi Sallanıyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) tarafından yapılan son deprem bilgilendirmesine göre Bitlis yine beşik gibi sallandı. Edinilen bilgiye göre; Bitlis'in Ahlat ilçesinde 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.AFAD...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) tarafından yapılan son deprem bilgilendirmesine göre Bitlis yine beşik gibi sallandı. Edinilen bilgiye göre; Bitlis'in Ahlat ilçesinde 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD tarafından internet sitesinden yapılan açıklamada, saat 02.57'de merkez üssü Van Gölü olan 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde herhangi bir can ve mal kaybı duyurusu yapılmazken, depremin çevre ilçe ve illerde de hissedildiği duyuruldu.

Deprem 7 Kilometre Derinlikte Meydana Geldi

Meydana gelen depremin 7 kilometre derinlikte yaşandığı tespit edildi. Çevrede hissedilen ve geçtiğimiz haftada aynı şekilde yaşanan deprem bölge halkını endişelendirdi.

AFAD, 10 Kasım 2022 tarihinde Bitlis'in Ahlat ilçesinde sabah 06.08’de bir deprem daha yaşandığını belirtmiş ve depremin büyüklüğünü 3.9 olarak açıklamıştı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4 olarak duyurmuştu.

Ahlat’ta yaşanan, çevre ilçe ve illerde hissedilen depremden sonra AFAD bir deprem haberini daha duyurmıştu.

AFAD’dan yapılan duyuruya göre Bitlis’te aynı gün sabah 07.57’de bir deprem daha meydana gelmişti. Depremin merkez üssünün Van Gölü olduğu belirtilirken, depremin şiddeti ise 4.2 olarak açıklanmıştı. Yaşanan depremler bölgede paniğe neden olmuştu.

Güncel Haberleri