Korkutan Deprem Uykudan Uyandırdı! Son Depremler Dikkat Çekti! Ege Bölgesi Yine Beşik Gibi Sallandı

Ege Bölgesi’nde giderek sıklaşan depremler sonrası son dakika deprem haberleri pek çok vatandaşın en çok araştırdığı konular arasında ilk sırada bulunuyor. Son zamanlarda çok sayıda deprem meydana geliyor ve yaşanan depremlere...

Ege Bölgesi’nde giderek sıklaşan depremler sonrası son dakika deprem haberleri pek çok vatandaşın en çok araştırdığı konular arasında ilk sırada bulunuyor. Son zamanlarda çok sayıda deprem meydana geliyor ve yaşanan depremlere ilişkin bildirimler yapılıyor.

Türkiye'de özellikle de Ege Bölgesi’ndeki depremlerin sayısı bir hayli arttı. Vatandaşlar, kendi bölgelerinde meydana gelecek depremleri de başka bölgede yaşanıp AFAD ya da Kandilli Rasathanesi tarafından yapılacak deprem duyurusunu da korku dolu gözlerle bekler hale geldi. Uzmanlar da depremlerin artacağı ve daha büyük depremlerin meydana gelebileceği uyarısını her seferinde yeniliyor. Uzmanlar, önlem ve tedbirlerin alınması gerektiğini hatırlatıyor.

Ege Bölgesi Depremle Uyandı

Ege'de peş peşe yaşanan depremlerin büyük depremlerin habercisi olup olmayacağı ise merak ediliyor. Büyüklükleri değişen depremlere bu gece yarısı deprem eklendi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü (AFAD) tarafından yapılan duyuruda Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir deprem meydana geldiği duyuruldu.

AFAD'ın duyurusuna göre, Kuşadası'nda saat 01.35'te meydana gelen deprem 4 büyüklüğünde yaşandı. Deprem bazı vatandaşları uykusundan uyandırdı. Öte yandan, deprem Aydın ve İzmir gibi çevre ilçe ve illerde de hissedildi.

Edinilen bilgiye göre depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı ifade edildi.

Kuşadası Depremleri Sıklaştı

Öte yandan 5 Aralık tarihinde de yine Kuşadası'nda sabahın ilk saatlerinde bir deprem yaşanmıştı. AFAD'ın açıkladığına göre; Ege Denizi’nde saat 06,52’de bir deprem meydana geldiği duyuruldu. Merkez üssü Aydın’ın Kuşadası ilçesi olan deprem 3,8 büyüklüğünde yaşandı. Meydana gelen depremin derinliği ise 11.1 km olarak ölçüldü.

Güncel Haberleri