Koronavirüs Cezaları Ödeyenlere İade Edilecek Mi?

Koronavirüs süreci tüm dünyayı bir süre etkisi altına alsa da yavaş yavaş etkisini azaltmaya başladı. Özellikle sokağa çıkma yasaklarında ceza alan kişilerin bazıları cezaları öderken bazıları ödemedi. Şuanda da torba...

Koronavirüs süreci tüm dünyayı bir süre etkisi altına alsa da yavaş yavaş etkisini azaltmaya başladı. Özellikle sokağa çıkma yasaklarında ceza alan kişilerin bazıları cezaları öderken bazıları ödemedi. Şuanda da torba yasa kanunuyla çıkan koronavirüs cezalarının silinmesiyle ilgili araştırma yapılmaya başlandı.

Pandemi sürecinde koronavirüs cezası alan bazı kişiler cezaları öderken bazıları ödememiştir. Ekonomiye destek amaçlı torba kanun teklifi Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Cezaları ödeyen kişiler koronavirüs cezaları ödeyenlere iade edilecek mi? sorusu sorulmaya başlandı. İşte, merak edilenler…

Koronavirüs döneminde önlem amacıyla alınan kararların arasında maske takma zorunluluğu ve sokağa çıkma yasağı yer almıştı. Özellikle kurallara uymayan kişilere cezalar verilmişti. Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek amacıyla 11 Mart 2020 tarihinden itibaren verilen idari para cezalarının silindiği duyuruldu.

Pandemi Cezalarını Ödeyenlere İade Edilecek Mi?

Resmi Gazete’de alınan karara göre koronavirüs cezaları tahsilinden vazgeçilecek. Resmi gazete de yayınlanan karar kapsamında işlenen söz konusu kabahatler için idari para cezası verilmeyecek ve ödenmiş olan idari para cezaları da iade edilmeyecektir. Yani koronavirüs döneminde yazılan maske cezası ve sokağa çıkma yasağı ile ilgili cezaları ödeyen kişilerin para ödemesi yapılmayacaktır.

Güncel Haberleri