Koronavirüs Tablosu Yayımlandı! Bakan Koca Aralık Ayı Uyarısında Bulundu

Çin'in Vuhan Eyaleti'nde İlk olarak 2019 Aralık ayının sonlarında solunum yolu belirtileri gelişen bir grup hastada yapılan araştırmalar sonucunda 13 Ocak 2020'de tanımlanan bir virüs olan Covid-19'un ilk vakası ülkemizde 11 Mart...

Çin'in Vuhan Eyaleti'nde İlk olarak 2019 Aralık ayının sonlarında solunum yolu belirtileri gelişen bir grup hastada yapılan araştırmalar sonucunda 13 Ocak 2020'de tanımlanan bir virüs olan Covid-19'un ilk vakası ülkemizde 11 Mart 2020 tarihinde görülmüştü.

O günden sonra birçok tedbirin alındığı hastalık çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirmesine sebep olurken milyonlarca insanında hastalığı ağır atlamasına yol açmıştı. Geliştirilen aşılar ve uygulanan dozlar sayesinde öldürücü etkisi kaybeden corona virüs ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Öte yandan, Çin'de corona virüs vakalarının yeniden görülmeye başladığı bu yüzden de teknoloji devi Apple'ın Çin'deki fabrikasına 7 gün kilit vurulduğu, üretimin aksadığı belirtilmişti.

Corona Virüs Tehlikesi Yeniden Mi Geliyor?

Vatandaşlar, kış aylarının yaklaşmasıyla corona virüsün yeniden hayatımıza gireceği korkusunu yaşıyor. Ülkemizin iki haftalık corona virüs tablosu yayımlandı. 3-16 Ekim 2022 tarihleri arasından 34 bin 204 kişinin yaptırdığı corona virüs testi pozitif çıkarken, 60 vatandaşımız da hayatını kaybetti.

26 Eylül-2 Ekim tarihlerine ait verilerde ise 23 bin 116 kişinin testi pozitif çıkmış, 24 kişi de yaşamını yitirmişti. İyileşen korona virüs hasta sayısı ise 19 bin 364'tü.

İki haftada iyileşen hasta sayısı da 34 bin 627 oldu.

Salgının başından beri toplam vaka sayısı 16 milyon 953 bin 842 olurken, toplam can kaybı da 101 bin 263 olarak kaydedildi.

Bakan Koca'dan Corona Virüs Açıklaması

Meclis'te basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, risk grubundakilerin hatırlatma dozlarını olması gerektiğini dile getirdi.

Bakan Koca, ''Aralık ayında Covid vakalarında artış olabilir, tedirgin olmaya gerek yok'' şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri