Kritik Uyarı Geldi: Bu Kış Daha Çok Kar Yağacak!

İstanbul'da hava sıcaklığının 12 dereceye kadar düşmesini bekleyen meteoroloji uzmanları, yarın için ikinci dalga yağışların 16.00'dan sonra başlayacağını söyledi.Öte yandan uzmanlar, bu yıl Sibirya'dan gelen soğuk hava...

İstanbul'da hava sıcaklığının 12 dereceye kadar düşmesini bekleyen meteoroloji uzmanları, yarın için ikinci dalga yağışların 16.00'dan sonra başlayacağını söyledi.

Öte yandan uzmanlar, bu yıl Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgası nedeniyle, kış mevsiminin dondurucu geçeceğini düşünüyorlar. Kar yağışının ise Aralık ayında başlayacağını tahmin ediyorlar.

Ege Bölgesi için sarı ve turuncu alarm veren meteoroloji, yurt genelinin parçalı bulutlu olacağını ve aralıklı yağışların devam edeceğini söyledi. Ayrıca 5 günlük raporlara göre Perşembe ve Cuma günü itibariyle tüm yurt genelinde yağışların etkili olması bekleniyor.

İkinci Dalga Yağışlar Saat 16'da Geliyor 

Bug gece itibariyle 04.00 ile 09.00 arasında ilk dalga yağışların beklendiğini aktaran meteoroloji, ikinci dalganın 16.00'da geleceğini söyledi. İş çıkış saatlerinde yoğun yağmur olmasını bekleyen uzmanlar, trafik konusunda vatandaşları uyardı.

Kar Yağışı Bu Ay Başlıyor 

Tüm bunların yanı sıra uzmanlara göre Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgası, tüm Avrupa'yı etkisi altına alacak. Kışın sert rüzgar ve kar yağışlarıyla dondurucu geçeceğini söyleyen uzmanlar, kar yağışlarının bu ay başlayacağını öngörüyorlar.

Güncel Haberleri