Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor! 15-16 Şubat Meteoroloji Kar Yağışı Açıklaması

Havaların soğuması ve kış mevsiminin etkili olması ile birlikte, kar yağışının ne zaman etkili olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün duyuruları yakından takip ediliyor.Ne...

Havaların soğuması ve kış mevsiminin etkili olması ile birlikte, kar yağışının ne zaman etkili olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün duyuruları yakından takip ediliyor.

Ne Zaman Kar Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminine göre, 15-16 Şubat tarihleri arasında, Samsun ve Ordu’nun kıyı kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur, iç kesimlerinde yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamada ''Orta Karadeniz kıyılarında, yarın (15.02.2023) sabah saatlerinden itibaren beklenen yağışların; Perşembe (16.02.2023) akşam saatlerine kadar Samsun ve Ordu’nun kıyı kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur, iç kesimlerinde yer yer kuvvetli kar (10-20 cm) şeklinde olması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' denildi.

Muhtemel Risklere Dikkat!

15-16 Şubat tarihleri arasında etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don olayı, buzlanma ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Güncel Haberleri