Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor! 25-26 Aralık 2022 Meteoroloji Kar Beklenen İlleri Açıkladı!

Kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak açıklamalar pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, kar yağışı ile ilgili duyurular merakla...

Kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak açıklamalar pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, kar yağışı ile ilgili duyurular merakla beklenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahmini raporlarına dair bilgi verdi.

Kar Yağışı Beklenen İller!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, 25 Aralık 2022 Pazar Saat 09.00 ile 26 Aralık 2022 Pazartesi Saat 18.00 arasında kar yağışı bekleniyor. Söz konusu açıklamaya göre, pazar günü sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de görülecek yağışın, Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu’nun kuzeyi ile Kastamonu’nun kuzeyinde 800-900 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Ulaşımda Aksamalara Dikkat!

Meteoroloji, kar yağışı nedeniyle oluşabilecek, ulaşımda aksamalar ve buzlanma gibi risklere karşı uyarıda bulundu. Beklenen yağışa dair Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada ''Yapılan son değerlendirmelere göre; 25.12.2022 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de görülecek yağışların, Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu’nun kuzeyi ile Kastamonu’nun kuzeyinde 800-900 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamlar, buzlanma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadelerine yer verildi.

Güncel Haberleri