Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor! 10 Ocak Kuvvetli Sağanak Beklenen İller

Kış mevsimimin etkisini göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamaları yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, düzenli olarak hava tahminlerini duyuran MGM, 10 Ocak Salı günü kuvvetli...

Kış mevsimimin etkisini göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamaları yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, düzenli olarak hava tahminlerini duyuran MGM, 10 Ocak Salı günü kuvvetli sağanak yağış beklenen illeri açıkladı.

Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji'nin açıklamasına göre, 10 Ocak Salı günü Ege bölgesindeki bazı illerde sağanak yağış bekleniyor. Söz konusu yağışa dair yapılan duyuruda ''10.01.2023 Salı günü Ege Bölgesi'nde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri ile İzmir'in doğusu ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile kıyı kesimlerde yıldırım hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' denildi.

Ani Sel, Su Baskını, Yıldırıma Dikkat!

Yarın yaşanması beklenen sağanak yağışa dair bilgi veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama gibi risklere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Güncel Haberleri