Kuvvetli Yağış ve Fırtınaya Dikkat! 27 Ocak Meteoroloji Uyarısı Yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son güncel tahminlere göre yurt genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Doğu ve Gnüneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçmesi bekleniyor....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son güncel tahminlere göre yurt genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Doğu ve Gnüneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Kıyı ve Güney Ege'de kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, Aydın’ın batısı, İzmir ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer şiddetli ve çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde sabah saatlerinde yer yer sis ve pus görüleceği tahmin edilldi.

Hava sıcaklığında ise ülkenin kuzeydoğu kesimlerinde yükseleceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında görüleceği bekleniyor.

Fırtına ve Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların; Kıyı ve Güney Ege ile Göller Yöresi'nde kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, Aydın’ın batısı, İzmir, Antalya ve Muğla'da yer yer çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak , 1200 m üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

Rüzgarın, Marmara, Batı Akdeniz, Ege, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Güncel Haberleri