Mahalle Bakkalları Müjde! Koop Bakkallar Geliyor

Mahalle bakkallarını sevindiren vatandaşı daha da sevindiren haber geldi. Bildiğiniz gibi Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinde satılan ürünler diğer marketlere göre daha uygun fiyatlı satılmaktadır. Hal böyle olunca da insanlar...

Mahalle bakkallarını sevindiren vatandaşı daha da sevindiren haber geldi. Bildiğiniz gibi Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinde satılan ürünler diğer marketlere göre daha uygun fiyatlı satılmaktadır. Hal böyle olunca da insanlar tarafından tercih edilmektedir. Her mahallede yer almayan bu marketlerin bir küçüğü olacak olan Koop Bakkallar sayesinde siz de uygun fiyatlı ürünlere ulaşabileceksiniz. Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinde satılan 120 ürün artık mahalle bakkalları yani Koop Bakkallarda da satılabilecek. İlk olarak 6 ilde başlayacak olan Koop Bakkallar projesiyle uygun fiyatlı ürünler vatandaşlarla buluşturulacak.

Koop Bakkal projesi için harekete geçildi. Mahalle Bakkalları artık Koop Bakkal olarak karşımıza çıkacak. Yani artık Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında satılan ürünler artık mahalle bakkallarında da satılacak. Yapılan çalışma kapsamında vatandaşın uygun fiyatlı ürün almasına imkan tanınacak. Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinde satılan yaklaşık 120 ürün, mahalle bakkallarında da uygun fiyatla satışa sunulacak.

Bir bakkal tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada:

"24 yıllık esnafım. Hem vatandaş ihtiyacını giderir. En iyi yer en yakın yerdir. Piyasayı canlandırmak bakımından olumlu bir şey” dedi.

Koop Bakkal Olma Şartları Neler?

Mahalle bakkallarını heyecanlandıran Koop Bakkal projesinden elbette her bakkal faydalanamayacak. Koop bakkal olmak için en az 5 yıl esnaflık yapılması şarttır. Anlaşmalı bakkallar rafını Tarım Kredi Kooperatifi ürünlerine ayıracak ve ürünler de iskontolu şekilde verilecek. Pilot uygulama da öncelikle 6 ilde hayata geçirilecek olmakla beraber daha yaygın hale gelecek.

Güncel Haberleri