Maket Polis Araçları Kazaları Azalttı mı?

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karayollarına konulan maket polis araçlarını sordu.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya maket polis araçlarını sordu. Karayollarına konulan maket polis araçlarının işe yarayıp yaramadığına dair vatandaşın kafasında soru işaretleri olduğuna dikkat çeken Gaytancıoğlu, İçişleri Bakanının cevaplaması isteğiyle yazılı soru önergesi verdi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu önergesinde Türkiye'de kaç noktada maket polis araçlarının konulduğunu ve yenilerinin konulması için yerler tespit edilip edilmediğini sordu. Bu araçların bir kısmının bakımsız olduğuna ve ışıklandırmalarının çalışmadığına dikkat çeken Gaytancıoğlu, her bir aracının maliyetinin ve kullanım ömrünün ne kadar olduğunu sordu. Maket polis araçlarının hangi yöntemle temin edildiğinin de merak edildiğini belirten Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu, şu ana kadar maket polis araçlarının kaç farklı firmadan alındığı sorusunu yöneltti.

Maket polis araçlarının bulunduğu noktalarda trafik kazalarının azaldığına dair istatistiki bir verinin olup olmadığını da soran Gaytancıoğlu, bu verilerin açıklanmasını istedi.

Güncel Haberleri