Metin Uca Neden Gözaltına Alındı? Metin Uca Ne Dedi?

Ünlü televizyon programcısı Metin Uca, hakkında arama kararı bulunması sebebi ile İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı ve ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Metin Uca, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama...

Ünlü televizyon programcısı Metin Uca, hakkında arama kararı bulunması sebebi ile İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı ve ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Metin Uca, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak neden gözaltına alındığını duyurdu.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Havalimanı'ndan Ankara'ya gitmek üzere CIP terminaline gelen Uca'nın Genel Bilgi Toplama (GBT) sistemi üzerinden sorgulaması yapıldı.

Uca, Edremit Sulh Ceza Hakimliği tarafından açılan bir dava kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan arandığının tespit edilmesi üzerine gözaltına alındı.

Ünlü televizyoncu, ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Balıkesir Edremit'te hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Uca'nın ifadesinin alınması için 16 Eylül ve 30 Kasım 2022'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazıldığı ifade edildi.

Açıklamada, "Şüpheli, iki kez ifadeye geleceğini belirtmesine rağmen ifade vermeye gelmemesi üzerine hakkında çıkarılan ifade almaya yönelik yakalama kararı doğrultusunda İstanbul Havalimanı'nda yakalanmış, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alınan ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır. Edremit Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma işlemleri devam etmektedir." denildi.

Metin Uca'dan Açıklama

Konuyla ilişkin sosyal medyadan açıklamada bulunan Uca'nın ifadeleri şu şekilde:

"4,5 saat sonra özgürüm. Bakın, gözaltına alınma sebebim neymiş" mesajıyla yayınladığı videoda şunları söyledi: "Sevgili dostlar, merhaba. 4,5 saatlik bir gözaltı sonrası yine sizinle birlikteyim. Olay şu; 21 Ağustos 2022 tarihinde Edremit'teki gösterim esnasında oynadığım oyunu izlemeyen bir muhbir vatandaşın 155'e başvurup ‘Devlet büyüklerine hakaret ediliyor’ demesi sonrası gözaltına alınmışım. Çünkü UYAP’ta da gözükmüyor. Olay aslında şu; Stefanosimous'un yazdığı Sultan Sofraları kitabında geçen ve Fatih Sultan Mehmet'in deniz kabuklularını çok severek yediğini anlatan bölümden sonra dönüp Diyanet İşleri Başkanı'na, ‘Siz yasak diyorsunuz ama benim ecdadım deniz kabuklusunu bayılarak yiyor, Kime inanayım’ sorusunu 'devlet büyüklerine hakaret’, ‘halkı kin ve nefrete sürüklemek’ olarak değerlendirmişler. İfademi verdim. Sayın savcı bunun bir gösteri olduğunu anladı ve şimdi özgürüm. Her şey için, desteğiniz için, benimle beraber olduğunuz için çok teşekkür ediyorum." 

Güncel Haberleri