Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Öğretmenlere 'Kıyafet' Uyarısı! Velinin Şikayeti Dikkate Alındı

İstanbul'un Esenler ilçesinde bir ortaokul öğrencisinin velisi CİMER'e yazdığı yazıda öğretmenlerin kadın erkek bir arada oturmalarından ve kıyafetlerinden rahatsız olduğunu belirtti. Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü...

İstanbul'un Esenler ilçesinde bir ortaokul öğrencisinin velisi CİMER'e yazdığı yazıda öğretmenlerin kadın erkek bir arada oturmalarından ve kıyafetlerinden rahatsız olduğunu belirtti. Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de okullara bir uyarı yazısı göndererek öğretmenlere bildirilmesini talep etti.

Esenler’de bir veli Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) "Öğretmenlerin kimisi pantolonla kimisi mini etekle okula geliyor. Kızlı erkekli hep beraber aynı sıralarda oturuluyor” şeklinde bir şikayet dilekçesi yazınca Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de öğretmenlere uyarı yazısı gönderdi.

"Niçin Öğretmenlerin Belirli Bir Kılık Kıyafetleri Yok?"

Veli tarafından CİMER'e yazılan şikayet dilekçesindeki ifadeler şu şekilde:

“Okullardaki öğrenci yönetmelikleri, kılık kıyafetlerini anladık da niçin öğretmenlerin belirli bir kılık kıyafetleri yok? Kimi kot pantolonuyla, kimi daracık taytla, kimisi de mini etekle okula geliyor ve kızlı erkekli hep beraber aynı sıralarda oturuyormuş. Ben 1990'lı senelerde okudum. Böyle bir şeyi hiç görmedim.

"Veli Olarak Çok Şikayetçiyim"

Neden bu şekilde oluyor anlamış değilim. Özellikle öğretmenlerin, yöneticilerin kılık kıyafetine dikkat etmesi daha anlamlı olmaz mı? Kot pantolonla, mini etekle ya da taytla bir öğretmen öğrencisinin karşısına çıkabilir mi? Ben bunlardan bir veli olarak çok şikayetçiyim. İlgilenirseniz Allah razı olsun. Eğer ilgilenmezseniz de ortaokulu bitirir bitirmez çocuklarımı okuldan alacağım. Ben bu eğitim sistemini istemiyorum.”

Velinin şikayetini dikkate alan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü düğmeye bastı. Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görevli Ramazan Yılmaz'ın imzası ile 4 Kasım 2022 tarihinde bütün okul müdürlüklerine “bilgi isteği” konusu ile yazı gönderildi.

Velinin şikayetinin de yer aldığı yazıda Şube Müdürü Yılmaz, “Konu hakkında okulunuzun tüm öğretmenlerine gerekli uyarıların yapılması hususunda gereğini rica ederim” sözlerine yer verildi.

Güncel Haberleri