Mıntıka Temizliğine Devam

Plastiğe Hayır Platformu, geçen günlerde düzenlediği ilk mıntıka temizliğinin ardından sonbahar temizliklerine devam ediyor.

Plastiğe Hayır Platformu, geçen günlerde düzenlediği ilk mıntıka temizliğinin ardından sonbahar temizliklerine devam ediyor. Platform, 16 Eylül Cumartesi günü Tunca Nehri kıyısında düzenleyeceği mıntıka temizliği ile plastiğe 'hayır' diyenlerle bir araya gelecek.

Plastiğe Hayır Platformu, yaz aylarının sona ermesiyle birlikte Tunca Nehri’ndeki mıntıka temizliği etkinliklerine devam ediyor. Plastiğe Hayır Platformu tarafından sosyal medya üzerinden duyurulan etkinlik, 16 Eylül Cumartesi günü 14.00'te gerçekleştirilecek. Daha önce de sosyal medya üzerinden düzenlediği pek çok etkinlikle plastik kullanımına karşı farkındalık yaratan Plastiğe Hayır Platformu, gerçekleştireceği etkinliğe tüm doğaseverleri davet etti. Etkinlikle ilgili yapılan açıklamada: "Plastiğe Hayır Platformu olarak Tunca Nehri'nde plastik temizlemeye devam ediyoruz. Plastiğe ‘hayır’ diyen herkesi, daha önce etkinliklerimizde yer alan ve yer almak isteyen tüm gönüllüleri etkinliğimize davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Platform, düzenleyeceği etkinlikle hem sonbahar temizliğine başlayacak, hem de kirliliğe dikkat çekecek.

"EDİRNE BELEDİYESİ BİR ŞEYLER YAPMALI"

Plastiğe Hayır Platformunun gönüllülerinden Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Begona Rodriguez, geçen günlerde 2017-2018 sezonunun ilk temizliğini düzenlemiş ve Edirne Belediyesinin kirlilik konusunda bir şeyler yapması gerektiğini söylemişti. Rodriguez, açıklamasında Tunca Nehri kıyısında uyarıcı tabelaların olması gerektiğinin altını çizerek: "Tabelaların yanı sıra daha fazla çöp kutusu konmalı. Burasının temizlenmesi gerekiyor. Ama temizlerken de dikkatli olunması şart. Buraya traktör ya da farklı araçlarla girerek doğaya ve doğal yaşama zarar verilmemeli. Edirne Belediyesine okullardaki öğretmenlerin okullardaki öğretmenlere çevre kirliliği ile ilgili eğitim gerçekleştirmeyi önerdim. Sonuçta öğretmenler de öğrencileri eğiteceklerdir. Edirne Belediyesi sadece 'Tamam, güzel fikir' dedi." sözlerine yer vermişti.

Gündem Gazetesi

Güncel Haberleri