MSB’den son 6 gün uyarısı! Rekor sayıda personel alınacak! Başvuru şartları tek tek belli oldu!

Milli Savunma Bakanlığı, çok sayıda askeri personel alımı yapacağını açıkladı. Yaptığı duyuruyla başvuruların 6 gün içinde sona ereceğini açıklayan Milli Savunma Bakanlığı, başvuru yapmak isteyen adayların acele etmesi gerektiğini belirtti. Peki, başvuru şartları neler? Nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar...

Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) Cumhurbaşkanlığı İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden yayımladığı ilanla çok sayıda uzman erbaş alımı yapacağını açıkladı. 1 Mart’ta başlayan başvuruların 17 Mart’ta sona ereceğini kaydeden bakanlık, uzman erbaş olmak isteyen adaylar için tüm merak edilen detayları tek tek paylaştı.

MSB, İşe Alım ve Kariyer Kapısı’nda paylaştığı ilanda şu ifadeleri kullandı: “Değerli Adaylar; Bu kılavuzun ilgili bölümlerinde, kimlerin başvuru yapabilecekleri, başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağı, seçim aşamaları ve değerlendirme/sınıflandırma faaliyetleri ile uzman erbaşlığa ilişkin genel bilgilere yer verilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinde uzman erbaş olarak görev almak istiyorsanız, başvuru kılavuzunu dikkatli bir şekilde okuyarak başvuruda bulunabilirsiniz.”

BAŞVURU DETAYLARI

2024 yılında yapılacak olan uzman erbaş temin faaliyetleri, Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen 2024 yılı kontenjanları dahilinde icra edilecek.

Ön başvurular, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte alınmaya başlanacak, internet üzerinden başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacak. Asıl başvurular ise, istenen belgelerin hazırlanarak seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesi ile yapılmış olacak.

Alım süresince her türlü duyuru ve bilgilendirme https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden yapılacak. Seçim aşaması sınav tarihleri ilgili internet adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacak. Ayrıca idarece gerekli görüldüğünde adayların belirttiği elektronik posta veya cep telefonuna kısa mesaj SMS ile bilgilendirme yapılabilecektir. Adaylara, ayrıca posta ile tebligat yapılmayacak.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Güncel Haberleri