MSÜ Sınavı Ne Zaman? Kaç Puan ve Kaç Netle MSÜ'ye Girilir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2023 sınav takviminin yayımlanmasıyla birlikte 2023 MSÜ sınavının tarihi de öğrenilmişti. Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı olarak da bilinen MSÜ sınavı için geri...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2023 sınav takviminin yayımlanmasıyla birlikte 2023 MSÜ sınavının tarihi de öğrenilmişti. Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı olarak da bilinen MSÜ sınavı için geri sayım başlarken, adayların merak ettiği soruları araştırdık.

Peki, bu hafta sonu yapılması beklenen MSÜ sınavı kaçta ve ne kadar sürecek? Adaylar hangi bölgelerden sınava girebilecek? Sınavı geçmek için kaç net yapmak ve ne kadar puan almak gerekiyor?

Geri Sayım Başladı! 

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için heyecanlı geri sayım başladı. ÖSYM'nin yapacağı sınavda saat, dakika ve uygulama yeri gibi detaylar merak edilirken, tüm sorular cevaplandı.

Milli Savunma Üniversitesi için yapılacak olan sınavda adayların giriş belgesi olmadan sınava giriş yapamayacağının altı çizildi. Bunun üzerine ise giriş belgesini hazır eden tüm adaylar sınav saatini sorgulamaya başladı.

Bizler de MSÜ sınavına girecek olan askeri öğrenci adayları için tüm detayları araştırdık. İşte 2023 MSÜ sınavına dair merak edilen tüm sorular ve detaylar....

MSÜ Sınavı Ne Zaman, Saat Kaçta Yapılacak? 

ÖSYM tarafından 2023 sınav takviminin yayımlanmasının ardından MSÜ sınavının da ne zaman yapılacağı belli olmuştu. Buna göre; Milli Savunma Üniversitesi'nin Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, bir diğer adıyla 2023-MSÜ, 2 Nisan'da yapılacak.

2 Nisan 2023 Pazar günü yapılacak olan sınav, saat 10.15'te başlayacak ve öğlen 13.00'a kadar devam edecek. Tüm askeri öğrenci adayları ise bu süre zarfında sorulan sorulara doğru yanıt vermeye çalışacak.

2023 MSÜ Sınavı Kaç Dakika Sürecek? 

Alınan bilgilere göre 2023 MSÜ askeri öğrenci aday belirleme sınavında, tüm öğrencilere temel derslerden sorular sorulacak.

2 Nisan 2023 Pazar günü başlayacak olan sınavda Türkçe testinde 40, temel Matematik testinde 40, Sosyal Bilimler testinde 20 ve Fen Bilimleri testinden de 20 soru olmak üzere toplam 120 soru sorulacak.

Söz konusu 120 soru için ise adaylara 165 dakika süre verilecek. Böylelikle de her soru için 1 dakikadan daha fazla bir zaman ayrılmış olacak.

2023 MSÜ Sınavında Kaç Net Yapmak Gerekiyor? 

Çok sayıda soru hesaplama botu ve öğrenci odaklı web sitelerindede yazan verilere göre, 2023 MSÜ sınavından geçebilmek ve askeri öğrenci olabilmek için, sorulan sorulara belirli bir sayının üzerinde doğru cevap vermek gerekiyor.

Üniversite sınavında olduğu gibi bir puanlama sistemi olan MSÜ sınavında adayların ortalama 75 net yapması gerekiyor. Ancak bu noktada soruların dağılımları değişiklik gösterebiliyor. Örnek verecek olursak, üniversite sınavındaki netleri baz alabilirsiniz. Örneğin üniversite sınavında bir dersten ne kadar çok doğru soru yapan öğrenci varsa, o dersin sorusundaki katsayı otomatik olarak düşüş gösterir. Bu da yığılma olan derslerden gelecek olan puanın aynı kalıp, sıralamanın azalması anlamına gelir.

Bundan hareketle düşünecek olursak, önceki yıllarda MSÜ'yü kazanan öğrenciler her ne kadar 75 net civarında bir doğru cevap sayısıyla yerleşse de kesin bir soru sayısı söylemek mümkün değil. Bu yüzden, sınava girecek adaylar sadece doğru yanıt vermeye odaklanmalı. Sonrasında gelen sonuçlarda yığılmalara göre sıralama hesaplaması yapılacağından, herkesin bilmediği ya da daha başarısız olduğu derslere odaklanmakta fayda var diyebiliriz.

Güncel Haberleri