Muğla'da Korkutan Deprem! AFAD Tarafından Duyuruldu

Ege Bölgesi’nde git gide sıklaşan depremlerin ardından son dakika deprem haberleri çok sayıda vatandaş tarafından en çok araştırdığı konular arasında ilk sırada yer alıyor. Son zamanlarda çok sayıda deprem meydana geliyor...

Ege Bölgesi’nde git gide sıklaşan depremlerin ardından son dakika deprem haberleri çok sayıda vatandaş tarafından en çok araştırdığı konular arasında ilk sırada yer alıyor. Son zamanlarda çok sayıda deprem meydana geliyor ve yaşanan depremlere ilişkin bildirimler yapılıyor.

Türkiye’de özellikle de Ege Bölgesi’ndeki depremlerin sayısı bir hayli arttı. Vatandaşlar, kendi bölgelerinde meydana gelecek depremleri de başka bölgede yaşanıp AFAD ya da Kandilli Rasathanesi tarafından yapılacak deprem duyurusunu da korku dolu gözlerle bekler hale geldi. Uzmanlar da depremlerin artacağı ve daha büyük depremlerin meydana gelebileceği uyarısını her seferinde yeniliyor. Uzmanlar, önlem ve tedbirlerin alınması gerektiğini hatırlatıyor.

Deprem 4,1 Büyüklüğünde Yaşandı

Ege’de peş peşe yaşanan depremlerin büyük depremlerin habercisi olup olmayacağı ise merak ediliyor. Büyüklükleri değişen depremlere sabahın ilk saatlerinde bir deprem daha eklendi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü (AFAD) tarafından yapılan duyuruda Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında deprem meydana geldiği açıklandı. Depremin büyüklüğü 4,1 olarak ifade edildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 09.51'de yaşandı. Datça'ya uzaklığı 212 kilometre olarak ölçüldü.

Sarsıntının, deniz yüzeyinden yaklaşık 50 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

Güncel Haberleri