Naci Görür'den Bingöl Depremi Açıklaması

Bugün saat 11:29'da Bingöl merkezinde, 7 kilometre derinlikte 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi ( AFAD) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından herhangi bir olumsuzluk...

Bugün saat 11:29'da Bingöl merkezinde, 7 kilometre derinlikte 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi ( AFAD) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından herhangi bir olumsuzluk bildirilmediği belirtildi.

Deprem sonrası, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Emeritus Profesörü Naci Görür depreme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Görür, “Bu bölge son depremlerden sonra hassas hale gelmişti" şeklinde konuştu.

'Bazı Sıkışmalar Olmuş Olabilir'

Naci Görür, depremin şiddeti hakkında detaylı bilgi vermezken, bölgede tekrarlanabilecek depremlere karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğinin altını çizerek şu ifadelere yer verdi:

"Erzincan, Bingöl-Karlıova arasında 7.4 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. En son deprem orada 1790'larda oldu. Bingöl Karlıova'yla Bingöl Göynük arasında da 7.2 büyüklüğünde deprem olabilir. Güneydoğu Anadolu'da özellikle Adıyaman ve Hakkari arasındaki o bindirme kuşağında bazı sıkışmalar olmuş olabilir."

AFAD ve diğer yetkililer, olası artçı depremlere karşı vatandaşları uyarırken, depremin ardından herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığını ifade etti.

Güncel Haberleri