Naci Görür'den Korkutan Uyarı! Deprem Riski Olan İlleri Açıkladı

Naci Görür, deprem riski olan illeri açıkladı ve "Marmara Denizi'nin güneyi, Çanakkale ve Bursa'nın dikkatli olması gerekiyor. Antalya ve Muğla bölgesindeki kıyı kesimleri dikkatli olmalı, Erzincan, Bingöl ve Karlıova arasındaki...

Naci Görür, deprem riski olan illeri açıkladı ve "Marmara Denizi'nin güneyi, Çanakkale ve Bursa'nın dikkatli olması gerekiyor. Antalya ve Muğla bölgesindeki kıyı kesimleri dikkatli olmalı, Erzincan, Bingöl ve Karlıova arasındaki bölgede büyük bir deprem bekliyoruz. Hakkari'de de sıkıntı olabilir" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilde binlerce kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan deprem tüm Türkiye'yi yasa boğdu.

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin 3 gün önce uyarı yapan Prof. Dr. Naci Görür gündem oldu.

TV100'e konuk olan Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür fay hatlarıyla ilgili değerlendirme yaptı.

Deprem Riski Olan İller

Görür "Maraş civarında olan bu depremler ve fayların stresi göz önüne alındığında Adana havzası ve İskenderun yöresinin dikkatle ele alınmasını öneririm. Bunun dışında Marmara Denizi'nin güneyi, Çanakkale ve Bursa'nın da dikkatli olması gerekiyor. Keza İzmir yarımadası ve çevresi… Akdeniz kıyılarımızda Antalya, Muğla bölgesindeki kıyı kesimleri dikkatli olmalı.

Kuzey Anadolu Fayı üzerinde Erzincan, Bingöl, Karlıova arasındaki bölgede büyük bir deprem bekliyoruz. Endişe ettiğimiz bir saha. Jeolojik verilere göre Hakkari'de sıkıntı olabilir. Bizim dile getirdiğimiz büyük depremler 6 ve üstü diye düşünülebilir" ifadelerini kullandı.

Güncel Haberleri