Numan Kurtulmuş'un Çağrısıyla TBMM Olağanüstü Toplanacak

Anayasa Mahkemesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için karar almasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi olağanüstü toplanacak.

Anayasa Mahkemesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için kararını açıkladı. Anayasa Mahkemesi'nin "Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi yok hükmündedir" kararının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin olağanüstü toplanması için muhalefetten çağrı gelirken, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş da söz konusu karar sonrasında TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdı.

Can Atalay İçin TBMM Toplantısı Ne Zaman?

Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi olağanüstü toplanacak. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un çağrısı ile TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için 16 Nisan saat 14.00'te olağanüstü toplantı yapılacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Can Atalay kararı sonrasında yaptığı açıklamada "Meclis Başkanımızın bir çağrısı var. Bugün akşam ve yarın AK Parti olarak biz bu konuyu ele alacağız ve değerlendireceğiz. O değerlendirmenin neticesi olarak tutumumuzu sizle paylaşacağım. Olağanüstü Meclis oturumuna yönelik tutumumuzu belirleyeceğiz" dedi.

Güncel Haberleri