O İllerde Yaşayanlar Dikkat! Kar Yağışı Geliyor

Meteorolojinin hava durumu tahminlerini incelediğimizde bazı yerlerde kuvvetli sağanak yağış beklenirken bazı yerlerde ise kar yağışı geleceği duyuruldu. Yapılan son uyarıyı incelediğimizde sel, su baskını, heyelan gibi olayların...

Meteorolojinin hava durumu tahminlerini incelediğimizde bazı yerlerde kuvvetli sağanak yağış beklenirken bazı yerlerde ise kar yağışı geleceği duyuruldu. Yapılan son uyarıyı incelediğimizde sel, su baskını, heyelan gibi olayların yaşanabileceği, ulaşımda ise bazı olumsuzluklar olabileceğine değinildi.

Bir çok bölge için kuvvetli sağanak yağış uyarısının yapıldığı açıklama kapsamında İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz’de Doğu Anadolu’nun güney ve batı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde de kuvvetli yağış beklenmektedir.

Kar Yağışı Geliyor!

Bu akşam Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Van’ın güneyinde çok kuvvetli sağanak yağış beklenirken ayrıca yüksek kesimlerde de karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacağı değerlendirilmektedir.

25 Aralık günü öğleden sonra Kayseri, Niğde, Yozgat ve Sivas’ta akşam saatlerinden itibaren Tokat, Amasya ve Samsun’da gece saatlerinden itibaren çok kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı olacağı tahmin edilmektedir.

Türkiye genelinde etkili olan kuvvetli yağışlarla beraber sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda bazı aksamalar yaşanabileceği tahmin edildiğinden dolayı vatandaşlar bu gibi tehlikelere karşı önlem alması gerektiğine değinildi.

Güncel Haberleri