Öğrencilere 5500 TL Ödeme Yapılacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğrenci Yardımı İle İlgili Bilgi Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçti ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başarı Teşvik Programı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçti ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başarı Teşvik Programı kapsamında öğrencilere sağlanacak yardıma dair de bilgi verdi. Cumhurbaşkanı'nın açıklamasının ardından, Başarı Teşvik Programı'nın detayları araştırılmaya başlandı.

Öğrencilere 5.500 TL Ödeme!

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulacak Başarı Teşvik Programı için 1.5 milyar TL'lik bütçe ayırıldığını belirtti. Erdoğan, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki öğrenciler ile devlet korumasında bulunan çocuklardan sınıf okullarında dereceye girenlere net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, aynı kapsamdaki yükseköğretim öğrencilerine başarı sıralamasına göre net asgari ücrete kadar, aynı kapsamdaki meslek lisesi mezunu öğrenciler ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlere net asgari ücrete kadar destek verileceğini belirtti.

Başarı Teşvik Programı Başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başarı teşvik programı ile ilgili önümüzdeki süreçte kamuoyuna bilgi vermesi bekleniyor. Başarı Teşvik Programı hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ''1,5 milyar liralık bir bütçe ayırdığımız, detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca açıklanacak Başarı Teşvik Programımızın öğrencilerimize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.'' ifadelerine yer verdi.

Güncel Haberleri