ÖSYM 2023 Yılı Sınav Takvimi Yayınlandı! YKS, YDS, KPSS, ALES, DGS Sınav Tarihleri

Türkiye genelinde merak içerisinde beklenen 2023 yılı sınav takvimi araştırılmaya başlandı. ÖSYM Sınav takvimi ile ilgili geri sayımı başlattı. Daha önce açıklaması yapılan fakat YKS üniversite sınavının seçim dönemine...

Türkiye genelinde merak içerisinde beklenen 2023 yılı sınav takvimi araştırılmaya başlandı. ÖSYM Sınav takvimi ile ilgili geri sayımı başlattı. Daha önce açıklaması yapılan fakat YKS üniversite sınavının seçim dönemine denk gelmesi sebebiyle geri çekilmişti. Hal böyle olunca ÖSYM sınav takvimi gündemdeki yerini korumaktadır. İşte, ÖSYM sınav takvimi ile ilgili detaylar…

YKS, KPSS, ALES, DGS, YDS gibi sınav tarihleri için gözler ÖSYM sınav takvimine dönmüş durumda. Sınav takvimleriyle ilgili araştırmalar devam ediyor. Bu yıl sınava girecek olan adaylar 2023 ÖSYM sınav takvimi ile ilgili araştırma yapmaktadır. ÖSYM 2023 yılı sınav takvimi yayınlandı.

ÖSYM 2023 Sınav Takvimi Yayınlandı Mı?

ÖSYM 2023 yılı sınav takvimi geçen aylarda yayınlandı fakat YKS sınavında yaşanan değişiklik sebebiyle seçim tarihiyle değişiklik gösterdi. ÖSYM Sınav takvimiyle ilgili çalışmasını bitirmediği için önümüzdeki yılın sınav takvimi henüz açıklanmadı. Fakat açıklanacak olan takvimde sadece YKS sınavlarının takviminin değişmesi beklenmektedir.

2023 YKS Ne Zaman?

2023 YKS TYT, AYT ve YDT oturumlarının sonuçları 24 Kasım 2022 tarihinde açıklanmış ve yüksek öğretim kurumları sınavının 17 Haziran ile 18 Haziran tarihinde yapılacağı belirtilmişti. Edinilen bilgiye göre ÖSYM sınav ve seçim tarihinin denk gelmemesi durumunda yeni bir değerlendirme yapma kararı aldı. Sınav takvimi bundan dolayı geriye çekilmişti. Yeni sınav takvimiyle ilgili de herhangi bir açıklama yapıldı.

2023 KPSS Ne Zaman?

Gelecek yıl KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sınavları gerçekleştirilmeyecek. Yalnızca KPSS lisans sınavı her yıl yapılmaktadır. Eğer ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takviminde değişiklik olmazsa:

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavı 23 Temmuz 2023'te,

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) 1 ve 2. gün sınavları 29-30 Temmuz 2023'de

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı ise 6 Ağustos 2023'te yapılacak.

2023 MSÜ Ne Zaman?

ÖSYM tarafından yayınlanan ilk takvime göre sınav takviminde eğer değişiklik olmazsa MSÜ sınav başvuruları 13 Ocak ile 7 Şubat tarihleri arasında alınacak olmakla beraber Milli Savunma Üniversitesi sınavı ise 26 Mart 2023 tarihinde düzenlenecek.

2023 ALES Ne Zaman?

ÖSYM tarafından yayınlanan ilk sınav takvimini incelediğimizde eğer bir değişiklik olmazsa ALES sınavının ilki 16 Nisan tarihinde ikincisi 20 Ağustos tarihinde üçüncüsü ise 19 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Güncel Haberleri