ÖTV'siz otomobil satışı için müjde geldi! Listedeki tüm araçları kapsamayacak!

Şimdi ortaya yeni bir iddia atıldı. Sosyal medyada dolaşan iddialara göre, sıfır araç satışında ilk arabasını alacaklar için ÖTV'siz satış yapılacağı konuşulmaya başlanınca beklentiler arttı.ÖTV'siz araç satışı için...

Şimdi ortaya yeni bir iddia atıldı. Sosyal medyada dolaşan iddialara göre, sıfır araç satışında ilk arabasını alacaklar için ÖTV'siz satış yapılacağı konuşulmaya başlanınca beklentiler arttı.

ÖTV'siz araç satışı için müjde bekleniyor. Listedeki tüm araçları kapsamayacak. Donanımı yalnız belirtilen seviyelerde olan araçlara indirim yapılacak. ÖTV'siz araç satışı geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları sonrası gündeme bomba gibi düştü. İlk arabasını almak isteyen kişiler bu açıklamaların ardından son dakika gelişmelerine odaklandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖTV İNDİRİMİ VAADİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ÖTV açıklamasında "Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere. Bugün otomobil vergileri konusunu açıyorum. Özellikle ÖTV. Türkiye'de bir araç alırken, dünyanın en yüksek araç alım vergisi olan ÖTV'yi ödüyoruz. Yetmiyor, aracın bedeliyle birlikte bu verginin vergisi olarak alınan yüzde 18 KDV ödüyoruz. üstüne gümrük vergisi ödüyoruz, üstüne MTV ödüyoruz. Bu kadar vergi nedir Allah aşkına" demişti.

ÖTV İNDİRİMİ GELECEK İDDİASI

Son olarak sıfır araç satışında ilk arabasını alacaklar için ÖTV'siz satış yapılacağı iddialar arasındaki yerini aldı.

5 YIL ŞARTI

Öte yandan yine iddia edilen kararda alınan otomobilin 5 yıl kullanılması da kişilere şart koşulacak.

Ancak konu hakkında hiçbir resmi açıklama olmadığını net bir şekilde ifade etmemiz gerekiyor.

Güncel Haberleri