Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası'nın Kararına İlişkin Açıklama

Özgür Demirtaş tarafından Merkez Bankası'nın faiz kararı olumlu bir adım olarak değerlendirildi.

Finans profesörü Özgür Demirtaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini 7,5 puan artırarak yüzde 17,5'ten yüzde 25'e yükseltmesini olumlu olarak değerlendirildi. Demirtaş, kararların sürekliliği ve kararlılıkla uygulanmasının ekonominin düzlüğe çıkması için önemli olduğunu belirtti.

Finans profesörü Özgür Demirtaş, TCMB'nin aldığı faiz artırım kararını değerlendirerek, "'Türkiye Ekonomi Modeli' denen şey bugün itibari ile bitti. Merkez Bankası'nı tebrik ederim" ifadesini kullandı. Söz konusu yorum Twitter'da gündem olurken, Demirtaş daha sonra yaptığı açıklamayla düşüncelerini daha detaylı bir şekilde paylaştı.

Demirtaş, yapılan faiz artışının olumlu bir adım olduğunu ve Merkez Bankası'nı samimi bir şekilde tebrik ettiğini belirtti. Ancak bununla birlikte, her şeyin düzeldiği düşüncesine kapılınmaması gerektiğini vurguladı. Kararların benzer hız ve kararlılıkla devam etmezse, ekonominin düzlüğe çıkamayacağını ve hatta daha büyük sorunlarla karşılaşılabileceğini ifade etti.

Değer Kaybı Devam Edecek

Demirtaş, Türkiye'nin zaman kaybettiğine dikkat çekerek, bu faiz artışının 2-3 yıl önce yapılmış olsaydı, Dolar/TL'nin daha düşük seviyelerde olacağını ve enflasyonun bu kadar yükselmemiş olabileceğini ifade etti. Önlemlerin geç alınmasının sonuçlarına dikkat çeken Demirtaş, artık doğru kararın alındığını ancak bu kararların sürekliliği olmadığı takdirde TL'nin değer kaybının devam edeceğini ve yüksek enflasyonun devam ettiğini aktardı.

Profesör Demirtaş, ekonominin herkesin ortak sorunu olduğunu ve bu sebeple kararlı ve etkili önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi. Kararların sürekliliğinin sağlanması ve aynı hataya düşülmemesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, "Hepimiz fakirleşiyoruz. Bu ülke hepimizin" diyerek uyarı yaptı.

Güncel Haberleri