Palu Ailesi Davasında Yargılanma Devam Ediyor

Kocaeli'de 15 sene önce kaybolan ve öldürüldüğü iddia eden Meryem Tahnal'ın kızı Melike Tahnal'ın Sakarya'da katledildiği iddiasına ilişkin, kamuoyunda "Palu ailesi" olarak bilinen davada 1'i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Melike Tahnal'ın eniştesi tutuklu sanık Tuncer Ustael, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Müşteki ve sanık avukatları duruşmada hazır bulundu.

Gelen belgelerin zapta geçirilmesinden sonra cumhuriyet savcısı, celse arasında esas hakkındaki mütalaasını sunacağını ifade ederek, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi.

Söz alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasını talep etti.

Sanık avukatları da dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep ederek, sonrasında esasa ilişkin savunma yapacaklarını belirtti.

Söz verilen sanık Ustael, önceki savunmalarını tekrar ettiğini ve üzerine atılı suçu kabul etmediğini aktardı.

Ustael'in tutukluluk halinin devamını, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın cumhuriyet savcısına gönderilmesini, mütalaa sunulduğunda sanık ve avukatlarına savunma yapmaları için süre verilmesini kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.

Güncel Haberleri