Pedagojik Formasyon ile İlgili Büyük Müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesindeki İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Şanlıurfa Gençlik Buluşması’nda, gençlerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “pedagojik formasyon”a...

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesindeki İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Şanlıurfa Gençlik Buluşması’nda, gençlerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “pedagojik formasyon”a ilişkin müjdeyi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “pedagojik formasyon” eğitiminin üniversitenin 3 ve 4. sınıflarında verilmesi konusunda YÖK Başkanı ile ortak görüş aldıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “pedagojik formasyon” eğitiminin üniversitelerde 3 ve 4. sınıflarda verileceğini duyurdu.

'Formasyon Eğitimini de Almış Olsun Dedik'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pedagojik formasyonu yalnızca atanmış kişilerin alabildiği, mezun olup atama bekleyenler için de bir düzenleme yapılıp yapılmayacağına yönelik soruya şöyle yanıt verdi:

“Bu hafta içinde YÖK Başkanımızla da konuyu görüştük. Biliyorsunuz, üniversiteyi bitirdikten sonra bir veya iki yıl formasyon eğitimi veriliyordu. Kendilerine Sayın Başkan, artık bunu kaldırıyorsun dedik, kaldıracaksın, 3 ve 4. sınıfta formasyonu verelim ve üniversiteyi bitirirken böylece formasyon eğitimini de almış olsun dedik ve mutabık kaldık.”

Pedagojik Formasyon Nedir?

Akademik tanımların, öğrenmeye açık bireylerin algılayabileceği dilde, farklı şekillerde anlatılabilmesi için verilen bir çeşit formasyon eğitimidir. Üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerinden alınmış eğitimin ardından, o bölüm mezunlarının öğretmenlik yapabilmesi için tasarlanmıştır. Sınıf yönetimi, öğretmenlik mesleğine giriş gibi derslerden meydana gelmektedir.

Yükseköğretim Kurumu, 2010-2011'den beri bu öğretmenlik eğitimini Tezsiz Yüksek Lisans adı altından çıkarıp Pedagojik formasyon eğitimine dönüştürdü. Eskiden ALES notuna göre sıralama yapılırken 2010-2011'dan bu yana diploma not ortalamasına göre sıralama yapılıyor ve üniversiteler bu ortalamalara göre öğrenci alıyor.

Pedagojik formasyon, pedagoji biliminde eğitim pedagojisine dair bilgilerin verilmesini kapsar.

Güncel Haberleri