Pek Çok İlde Okullar Tatil Edildi! Peki, Okullar Açılacak Mı?

Türkiye'nin pek çok noktasında hayat resmen durma seviyesine geldi. Hal böyle olunca da bu durumdan olumsuz etkilenen en önemli kurum da eğitim-öğretim oldu. Özellikle kış aylarında sıklıkla karşılaşılan kar yağışı, ciddi...

Türkiye'nin pek çok noktasında hayat resmen durma seviyesine geldi. Hal böyle olunca da bu durumdan olumsuz etkilenen en önemli kurum da eğitim-öğretim oldu. Özellikle kış aylarında sıklıkla karşılaşılan kar yağışı, ciddi bir sorun haline geleceğinden ötürü eğitime bir süre ara verildi. yoğun kar yağışı sebebiyle okulların tatil edilmesi, öğrencilerin güvenilirliğinin sağlanması için alınan en önemli tedbirlerin başında gelir.

Kar yağışının artış göstermesi okulların uzun süre tatil edileceğini düşündürdüğünden ötürü bu durum öğrencilerin eğitim hayatını olumsuz olarak etkileyebilir. Fakat teknolojinin de gelişmesiyle beraber eğitim yalnızca okullarda değil, internet üzerinden de verilmektedir. Bu sayede öğrenciler okullar tatil edilse bile evlerinde okula devam edebilme hakkına sahipler.

Pek Çok İlde Okullar Tatil Edildi

Hava durumunun kötü olması sebebiyle pek çok ilde okullar tatil edildi. Okulların tatil edildiği iller arasında:

Erzincan, Nevşehir, Manisa Turgutlu, Sivas, Yozgat, Gümüşhane, Bayburt, Muş gibi iller yer alıyor. Bu illerde 30 Mart 2023 tarihinde bir gün süreyle okullara ara verildi. Yetkililer tarafından öğrencilerin ve personelin güvenliği sağlanması için okulların kapalı olacağı duyuruldu.

Yoğun kar yağışı sadece okulları etkilemekle kalmayıp aynı zamanda kara yollarını da olumsuz olarak etkilemektedir. Kar yağışının sürdüğü ve yoğun olduğu illerde sürücülerin daha dikkatli olması ve tüm kurallara uyum sağlayarak ilerlemesi önemle arz olunur.

Okullar Açılacak Mı?

Okulların sürekli kapanmasıyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Okullar bazı illerde sadece bir gün süreyle kapalı olacak olup yeni bir açıklama gelmez ise 31 Mart tarihinde yeniden eğitime devam edilecek.

Güncel Haberleri