Pes Dedirten Hırsızlık: 'Yapmak Zorundayım' Notu Bırakıp Çaldı

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde bir şahıs, kuyumcuda şaşırtıcı bir hırsızlık yaptı.Kuyumcuya girerek annesine bilezik alacağını söyleyen şahıs, bir not bırakıp bileziği çaldı. Öğlen saatlerde yaşanan olayda İ.B. isimli...

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde bir şahıs, kuyumcuda şaşırtıcı bir hırsızlık yaptı.

Kuyumcuya girerek annesine bilezik alacağını söyleyen şahıs, bir not bırakıp bileziği çaldı. Öğlen saatlerde yaşanan olayda İ.B. isimli şahıs müşteri kılığında kuyumcuya girdi.

Ahmet Danış tarafından işletilen kuyumcudan bilezik modellerine bakmak isteyen İ.B., annesi için satın almak istediğini söyledi.

Danış'ın bilezik modellerini göstermesi üzerine İ.B. , annesinin kilolu olduğunu söyleyerek daha büyük bir bilezik modeline bakmak istedi. İş yeri sahibinin daha büyük bir bilezik göstermesi üzerine, içine isim yazdırmak istediğini ekledi.

'2 Mislini Ödeyeceğim' 

Danış'la fiyatta anlaşan şahıs, kredi kartıyla ödeme yapacağını belirtti. Daha sonra ise iş yeri sahibine yönelerek bir not bıraktı. Notta ise şunlar yazıyordu:

Abi kusura bakma. Bunu yapmak zorundayım. Polise haber verme. Birkaç gün sonra iki mislini ödeyeceğim.

8.500 TL değerindeki bileziği alarak olay yerinden kaçan şahsı dükkan sahibi kovalamaya başladı.

Kuyumcunun zanlının peşinden koştuğu anlar güvenlik kameralarına yansırken, bir taraftan da çevresindeki vatandaşlardan yardım istedi.

'Bileziği Bıraktım'

Kovalamaca devam ederken zanlı, merdivenlerden bir üst sokağa çıktığı sırada bileziği yere bıraktı ve 'bileziği yere bıraktım peşimden gelmeyin' dedi. O sırada kovalamacayı gören mahalle bekçisi Y.E.B ise olayın hırsızlık olduğunu anlayınca hemen aracına bindi.

Hakkında İşlem Başlatıldı

Mahalle bekçisi aracına binip zanlıyı ararken, dolmuşa binmiş olabileceği ihtimaliyle gelen dolmuşum önünü kesti. Hırsızın dolmuşta olduğunun tespit edilmesinin ardından olay yerine polis çağırıldı. Polis merkezine götürülüp gözaltına alınan şahıs hakkında işlem başlatıldı.

Kuyumcu Şikayetçi Olmadı 

Polise taşınan olayda kuyumcu Ahmet Danış, zanlıdan şikayetçi olmadı. Son durumu bilmediğini, aslında şikayet edilmesi gerektiğini ancak nottan dolayı çaresiz olduğunu düşünen Danış, zanlıdan şikayetçi olmadığını belirtti.

Güncel Haberleri